

California Spatial Reference Center (CSRC) Coordinating Council Fall Meeting California Real Time Network (CRTN)

In-Person Meeting Hosted by California State University, Fresno Virtual Meeting Hosted by California Land Surveyors Association (CLSA)

Date: November 2, 2023, Thursday

Location: Fresno State, Resnick Student Union, Room 207, 5244 N Jackson Avenue Time (Pacific Time): 10 AM-12 PM and 1-3:15 PM; in person, coffee 9:30-10 AM and lunch 12-1 PM will be provided. Virtual meeting will end at 2:30 PM. The in-person meeting will continue with a Fresno State tour to 3:15 PM.

Virtual Meeting Link: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN kpDKpSuKQF6C1wVnGv3ERw

Contact: Maria Turingan, maria@ucsd.edu (mrturingan@ucsd.edu), 858-822-2156

Websites: http://sopac-csrc.ucsd.edu/index.php/csrc/ and http://sopac-csrc.ucsd.edu/index.php/crtn/

## **AGENDA**

## Morning Agenda 10:00 AM to 12:00 PM

10:00 AM, Introductions and Welcome (15 min) CSRC Executive Chairperson: Professor Humberto Gallegos, East Los Angeles College and Cal. Baptist University

• 10:15 AM, Welcome from the Student Association of Geomatics Engineering (SAGE) (10 min) Presenter: Elias Fierro, SAGE President and Geomatics Co-Conference Chair, and Claudia Luna, Geomatics Conference Chair, California State University, Fresno

• 10:25 AM, Director's Report: CSRC/CRTN Update (45 min) Remote Presenter: Dr. Yehuda Bock, SOPAC/CSRC Director, Dept. IGPP, Scripps Oceanography, UCSD

• 11:10 PM, EarthScope's Network of the Americas (NOTA): Updates and Current Status (20 min) Presenter: Sarah Doelger, Engineering Manager, EarthScope Consortium

• 11:30 AM, Asset Management: Digital Transformation and the Geospatial Digital Twin (30 min), Presenter: Gabriel Armas, Asset Systems Development Manager, Pepperdine University

• 12:00 PM, Break for Lunch (55 min)

\*Please join us back at 12:55 PM for the afternoon presentations.

Afternoon Agenda 12:55 PM to 3:15 PM (virtual meeting ends at 2:30 PM; in-person tour to 3:15 PM)

**12:55 PM, Reconvene** (5 min) CSRC Executive Chairperson: Professor Humberto Gallegos

• 1:00 PM, Caltrans and State Geodetic Coordinator Update (15 min) Presenters: Kevin Maxwell (Chief, GNSS and Geodetic Control) and Scott Martin (Deputy Division Chief, Office of Land Surveys, Caltrans, and California Geodetic Coordinator)

• 1:15 PM, ASPRS Positional Accuracy Standards for Digital Geospatial Data Ed.2. V 1.0, August 2023 (30 min) Presenter: Professor Emeritus Riadh Munjy, California State University, Fresno

• 1:45 PM, Impervious Surface from High resolution Aerial Imagery: Cities in Fresno County (25 min) Presenter: Professor Yushin Ahn, California State University, Fresno

• 2:10 PM, CSRC/CRTN: Executive Committee Elections, Consortium and Social Media (15 min) Presenter: Maria Turingan, CSRC Coordinator, Scripps Oceanography

• 2:25 PM, Virtual Meeting Closes (5 min)

CSRC Executive Chairperson: Professor Humberto Gallegos

2:30 PM, In-Person Meeting Continues with a Fresno State Engineering Lab Tour (45 min) Presenter: Professor Scott Peterson, California State University, Fresno